понедельник, 12 марта 2012 г.

Печена картопля з ікрою


Пропонуємо простий рецепт, у якому поєднуються звична картопля та вишуканий смак червоної ікри.

Інгредієнти: 4 картоплини, 100 г червоної ікри, 50 г вершкового масла, 200 г нежирної сметани.
Духовку розігріти до 200 градусів С. Змастити деко олією. Вимити й обсушити картоплю. Запікати 60 хвилин. Дати охолонути і розрізати картоплю навпіл. За допомогою ложки, намагаючись не пошкодити скоринку, вийняти серцевину.

Розім’яти видалену картопляну масу виделкою і змішати з вершковим маслом. Потім додати ікру. Цибулю нарізати дрібними кільцями і додати у масу. Наповнити отриманою начинкою картопляні «човники». Викласти картоплю на тарілку і полити сметаною.

Взимку, як ніколи, важливо приділяти увагу своєму харчуванню і стежити за введенням в раціон максимально корисних продуктів. Один з таких чарівних продуктів, які здавна допомагають мешканцям північних регіонів Росії переживати холодні зими, — це червона ікра. Ікра — універсальний засіб для підвищення гемоглобіну у крові.

В ікринках є багато цінних мікроелементів: фосфору, заліза, фолієвої кислоти, калію, йоду. Ці речовини важливі для профілактики захворювань щитовидної залози, необхідні для нормального метаболізму і зміцнення кісток.

Крім мікроелементів, в червоній ікрі містяться найважливіші вітаміни: вітамін А (покращує імунітет, зміцнює судини підвищує зір), вітамін D (приймає участь в формуванні і зміцненні кісток), які особливо корисний вагітним жінкам і годуючим матерям для профілактики рахіту у дітей, вітамін Е (нормалізує обмін речовин у статевих залозах, омолоджує клітини).

http://vikna.if.ua/news/category/ua/2012/03/11/8103/view

Комментариев нет:

Отправить комментарий