понедельник, 19 марта 2012 г.

Як оригінально подати червону ікру


Їсти ікру кожен день, та ще ложками, було мрією багатьох радянських громадян. Як чорна, так і червона ікра були страшенним дефіцитом. Убогість радянського прилавка змінилася в Україні розкішшю. 

Наприклад, червона ікра продається в багатьох магазинах і чи не в кожному комерційному кіоску. Купуй та їж ложками, були б гроші. Ну, а якщо в процесі поїдання виникнуть якісь питання, — інтелектуальний голод можна втамувати трохи нижче.


Що представляє з себе червона ікра | Червона ікра — цінний харчовий продукт, що поєднує в собі біологічно активні речовини, амінокислоти, ліпіди, вітаміни (А, С, D), фосфор, калій, фолієву кислоту і лецитин, одержуваний при обробці ікри лососевих риб (кети, горбуші , нерки, чавичі, кижуча, сьомги) розчином кухонної солі з наступним додаванням консервантів. Ікра не містить вуглеводів і шкідливих жирів. І має високе (близько 1 / 3) вміст білка. За калорійністю та енергетичної цінності перевершує м'ясо.

Як розрізняється ікра в залежності від порід риб |

Ікра горбуші — найпопулярніша в Росії. то ж і в Україні. Яскраво-оранжевий колір, дрібні зерна.
Ікра кети — оранжево-червоний колір, найбільші зерна.
Ікра нерки — невеликі насичено-червоні зерна.

Які основні вимоги до технології виробництва ікри |

1. Необхідно отримати ікру з риби протягом перших трьох годин після вилову.
2. Розсіл (тузлук) повинен настоюватися не менше 10-ти днів.
3. Стерильність ікорним цехів.

Червону ікру поділяють на два сорти: перший і другий. У чому відмінності |

  • Відмінними ознаками першого сорту є: ікра завжди одного й того ж виду риб. Ікринки цілі, однорідні за кольором, без плівок і згустків крові. Для ікри нерки і кижуча допустима неоднорідність кольору. Консистенція: ікринки пружні, зі злегка вологою або сухою поверхнею, що відділяються одна від одної (розбористі). Масова частка кухонної солі варіюється від 4,0% до 6,0%.


  • Відмінними ознаками другого сорту є: допускається змішання ікри двох видів риб. Зовнішній вигляд: неоднорідний колір, наявність шматочків плівки і оболонок ікринок лопанца, незначний відстій. Консистенція: ікринки можуть бути слабкі, вологі. Допустима в'язкість ікри (в межах збереження зернистої структури). Масова частка кухонної солі варіюється від 4,0% до 7,0%.

Чи існують «російські» традиції з обробки червоної ікри | Звичайно. Традиція засолювання ікри в Росії з'явилася приблизно в 15-му столітті. Рибу розпорювали і виймали ястика, в якому знаходяться мільйони ікринок в природному «упаковці» з тонких плівок, клали у спеціальні сита і обережно розтирали руками. Ікринки провалювалися, а плівка залишалася в ситі. Червону ікру опускали в прокип'ячений насичений розчин солі, обсушували і перемішували з рослинним маслом, щоб ікринки не склеювалися.

Чи є відмінності в способах засолювання ікри | За змістом солі червона ікра підрозділяється на традиційну і малосольну. Остання відрізняється більш м'яким і ніжним смаком, вважається дієтичним продуктом.

Як завжди визначаються якість ікри |

1. Смак.
2. Солоність.
3. Розбористі.

Які бувають варіанти фасування готової ікри |

1. Традиційна жерстяна баночка з етикеткою-сертифікатом кольору.
2. Скляна банка.
3. Бочонок.

Як випливає сервірувати червону ікру | За європейськими стандартами, при сервіровці ікра дозується з розрахунку 1 унція на 1 гостя. Для сервірування рекомендується використовувати неметалічну ложку (щоб у ікри не залишалося присмаку металу). Як правило, сервірується в скляних икорницах або невеликих салатниках.

З якими продуктами поєднується | Ікра добре поєднується з маслом або сметаною. Рекомендується сервірувати в тарталетках, на тостах або галети, з млинцями.

За європейськими стандартами, великі порції ікри подаються на спеціальних паллетах, охолодженими. У Франції введена традиція сервіровки червоної ікри з фуа-гра або багетами.

Альтернативні, буденні варіанти сервіровки — з вареними «круто» яйцями або дрібним запеченою картоплею.

а остиглі млинці покласти по ложечці ікри або по шматочку рибки, і трохи вершкового масла ...

Червона, а точніше лососева, ікра для кого-то вважається стравою повсякденнj., для когось — делікатесом до свята. Є й такі, хто навіть запах її не переносить. Сьогодні не про них.

Звичайні бутерброди з червоною ікрою або ікра на половинці крутого яйця — традиційні закуски. Тут ніяких особливих секретів немає. Я б хотіла поділитися з вами своїми знахідками в питанні подачі ікри.

  • Кілька років тому шеф-кухар одного з наших ресторанів і за сумісництвом моя приятелька «подарувала» мені цей рецепт. На круглої тарілочці, прикрашеної листям салату, по колу викладаються рівні чіпси «Прінглс». На кожну чіпсіну кладеться ложечка червоної ікри, трояндочка з олії і стеблинка петрушки. Дуже красиво виглядає. Смачно. Єдиний мінус — ці чіпси потрібно подавати відразу ж. Трохи полежать і втрачається хрусткость самих чіпсів. Ікра їх просочує.

На недавній сімейне свято я готувала закусочні млинці з червоною ікрою і червоною рибкою. На них можна подавати все що завгодно.


  • Для 1 порції:

- 7 г свіжих дріжджів або 1 чайна ложка сухих;
- 2 / 3 склянки молока;
- 2 ч ложки цукру;
- 2 яйця, відокремити жовтки від білків;
- 1 чашка звичайної борошна;
- 3 ст. ложки вершкового масла, розтопити;
рослинна олія для смаження.


  • Приготування:

Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати цукор, борошно і жовтки, розмішати. Залишити на півгодини підходити в теплому місці. Збити білки з дрібкою солі до м'яких піків. У тісто, яке до цього моменту вже все пішло бульбашками, додати остигле вершкове масло і обережно ввести збиті білки. Смажити на сковороді, злегка змазавши її рослинним маслом хвилини по дві з кожної сторони.

Дуже ніжними виходять млинці. Тісто таке тягуче. Еластичне. На остиглі млинці покласти по ложечці ікри або по шматочку рибки, і трохи вершкового масла. Нямка!

  • Наступний спосіб подачі — на шматочку огірка. Відберіть найменші, ніжні огірочки. Відрізаєте половинку свіжого огірка, зрізуєте плодоніжку. Наріжте кожен огірочок на короткі шматочки, а кожен шматочок навпіл уздовж — не до кінця. Огірок як би розрізаєте вздовж, тільки верхня частина повинна бути трохи тонший нижній. Ось цю-то верхню частину і потрібно прикріпити зубочисткою — зробити вітрило. А в відкрилася в середині огірка місце покласти ложечку ікри. Такий зелено-червоний кораблик вийде.

На Новий рік готувала салат. Всі мої назвали його «Життя вдалося». Сам салат може бути будь-рибний. А прикраса — червона і чорна ікра. Цей салат на одному з форумів зайняв перше місце по прикрасі. А мій італійський зять, побачивши це фото, запросив негайно створити йому таке диво. Хоча риб'ячу ікру не шанує.


За матеріалами: sugarunion.com.ua - http://sugarunion.com.ua/shho-mi-znayemo-pro-chervonu-ikru.htmlhttp://sugarunion.com.ua/yak-originalno-podati-chervonu-ikru.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий