У вінницьких магазинах почали продавати чорну ікру з риби боуфін. Привозять зі США.
100-грамова банка коштує 635 грн. 28-грамова — 170, 57 г — 331 грн.
У суботу в універсамі на вул. Павлика Морозова підприємець 57-річний Ігнат Бачинський купує дві 100-грамові банки.
— Ікра смачна, хоч і відрізняється на смак від осетрової. Корисна людям, у яких стрибає тиск. Коли був малий, батько працював в Астрахані. Привозив чорну осетрову ікру. Мені вона тоді здавалася гидотною. На маленьких слимаків схожа.
25-річна Юлія Довжук купила ікру боуфіна в одному з гіпермаркетів:
— Приготувала вечерю. Картошку, як у кіно, прикрасила ікрою. Скраєчку потроху поклала. Так ця чорна ікра біля гарячого почервоніла. Я злякалася. Як схолола, то знову стала чорною. Смак цієї ікри не сподобався.
Найчастіше у Вінницю привозять ікру оселедців та червону.
— Її мало купують, — розповідає 37-річний Вадим Кисельов, товарознавець супермаркету. — Червону беруть перед святами на бутерброди. З оселедця — у піст. Штучну ікру з водоростей по 7 гривень взагалі не беруть. Буває, привозимо ікру щуки, але вона теж не популярна, хоть і дешевша за червону.
Аріна КАНТОНІСТОВА, Gazeta.ua
Комментариев нет:
Отправить комментарий